Echte Helden

echtehelden odyssee-editie odyssee-editie-2

 


 

Echte Helden

Echte Helden is een inspirerende, spannende en leuke week waarbij kinderen tussen de 6 en 12 jaar uit Rotterdam Noord onder leiding van vakdocenten en in samenwerking met personen en organisaties uit de wijk aan het werk gaan met verschillende kunstdisciplines om zo tot een gezamenlijke eindpresentatie te komen. Een week lang wordt gewerkt met de disciplines dans, muziek, theater, animatie, decor en kostuums.

 

Echte Helden 2018
Het voortraject werd uitgebreid. Naast lessen onder schooltijd konden kinderen zich voor 6 keer intekenen om na schooltijd op reis te gaan door de wijk.Onderliggend thema was deze keer Reis om de wereld van Jules Verne.

Echte Helden 2017
Het vijfjarig jubileum werd gevierd door het maken van onze eigen klassieker. Dat werd Mojlant.

Echte Helden 2016

Romeo & Julia van William Shakespeare

Echte Helden 2015
Metamorfosen van Ovidius Naso

Echte Helden 2014
In de herfstvakantie gingen we in Het Klooster in Rotterdam Noord aan de slag met het verhaal van Icarus. Icarus is de zoon van de beroemde architect Daedalus. Hij is door koning Minos gevraagd om iets te bouwen voor de verschrikkelijke Minotaurus, een monster dat half mens en half stier is. Het moet iets zijn waaruit het gedrocht niet meer kan ontsnappen. Daedalus bouwt een labyrint. Wanneer zijn opdracht is volbracht, wordt Daedalus met zijn zoon Icarus gevangen gehouden. Ze willen naar huis en verzinnen een manier om te ontsnappen. Ze maken vleugels die ze met was vastzetten. Maar als Icarus te hoog bij de zon vliegt, smelt de was en stort hij in zee.

Echte Helden 2013
De eerste editie van Echte Helden stond in het teken van De Odyssee, het verhaal van de held Odysseus, de man van de 1000 listen. Hij vaart naar Troje om te vechten, verzint de list met het houten paard en doet er 10 jaar over om weer thuis te komen. Onderweg beleeft hij met zijn bemanning een aantal spannende avonturen waar hij een ontmoeting heeft met een Cycloop (een reus met 1 oog), waar hij schipbreuk leidt door Poseidon, de god van de zee, en waar hij betovert raakt door de mooie klanken van de Sirenen. Zie ook Echte Helden

Lessenreeks
Naar aanleiding van de eerste editie kreeg Echte Helden in februari 2014 een vervolg. In samenwerking met de Bibliotheek Delfshaven en Fenna Stapel namen we kinderen in negen lessen mee naar een aantal wonderlijke eilanden. Aan de hand van het boek 'De lange weg naar huis' van Michael de Cock vertelden we het verhaal van Odysseus. Het project is verdeeld in drie blokken. Kinderen kruipen in de huid van een krijger en bouwen een decor van boeken. Ze krijgen dus een theater- en een beeldende les in één.

Wanneer:  Elke woensdagmiddag van 26 februari t/m 23 april
Tijd:            Van 14.15 tot 16.15 uur
Waar:         Bibliotheek Delfshaven
Inschrijven: Kon via het inschrijfformulier op de flyer of via www.wijzijnechtehelden.nl

Organisatie & concept: Stormfabriek
Publiciteit: Dattan
Illustratie: Eva Wijers
Lied: Keimpe de Jong

 
Links & downloads


www.wijzijnechtehelden.nl