Anno Hillegonda

1 Anno Hillegonda schort 2 Anno 1650 Hillegondakerk 3 Anno 1770 laat de wind maar komen

 

Anno Hillegonda
Ontdek toen nu

Anno Hillegonda is een project over lokaal erfgoed voor kinderen en volwassenen. Het is een avontuurlijke, theatrale tocht over water en over land waarin de geschiedenis van Hillegersberg-Schiebroek centraal staat. Bezoekers leren over het gebied door een combinatie van geschiedenis, wetenschap, podiumkunsten, architectuur en archeologie. Ze gaan als een tijdreiziger de geschiedenis (en toekomst) in.

Doel van het project is om bewoners meer bewust maken van de lokale geschiedenis, van de plek waar ze wonen of werken. Door meer van het verleden te weten kan het heden soms beter begrepen worden. Erfgoed geeft houvast en identiteit. Het geeft richting aan de toekomst.
Op 30 september 2017 waren op 8 historische plekken in de wijk verschillende activiteiten voor te doen. Ze gaven een levendige inkijk in bepalende gebeurtenissen uit het verre en nabije verleden. Van de Steentijd tot de 60ties en van de Middeleeuwen tot de zero’s. De route voerde langs o.a. de Hillegondakerk, Villa Buitenlust, het Baarhuisje en het Caland Lyceum. De route kon fietsend of te voet worden afgelegd. Tussen een aantal locaties was er een bootverbinding en er reed een echte paardentram.
 

 

 

 

 

  Links

Anno Hillegonda
zie
www.annohillegonda.nlOpdrachtgever:
Eigen initiatief i.s.m. Vereniging Stedebouwkundig Wijkbehoud
zie http://www.vsw.biz


Met medewerking van:
Ons Buiten, Wolfert Dalton, Het Ambachtshuys, Hillegonda kerk, Prinsemolen, Kindergarden, De Wilgenhof, Archeologie Rotterdam (BOOR), Hoogheemraadschap van Schiedam en de Krimpenerwaard, DOCK, Historisch Hillegersberg, SKVR Muziekschool Ringdijk, De Watersnip, Lionsclub Kraalberg, Keitz Kostuums, Nienke van Look, Buurman & Buurman.


Met speciale dank aan:
Norman Langelaan, Eveline van Tillo, Marielle Roovers.


Werkzaamheden:
Conceptontwikkeling, fondsenwerving, programma, algehele project coördinatie.