Olympische Speeltuin Spelen

Nr 1 Stapelen Olympische Speeltuin Spelen 2017 Powerboat Nr 2 Olympische Speeltuin Spelen Wintereditie Nike Powerboat Nr 3 Olympische Speeltuin Spelen Wintereditie 2019 Vang Powerboat

 

De Olympische Speeltuin Spelen

Tijdens de Olympische Speeltuin Spelen worden speeltuinen omgetoverd tot sportvelden.
De speeltoestellen worden gebruikt als basis voor spellen. Deze zijn bedacht door kinderen uit de wijk. Bijzonder aan deze Spelen is dat echt iedereen kan meedoen: niet alleen kinderen vanaf 6 jaar zijn welkom, ook volwassenen en ouderen kunnen aan de Olympische Speeltuin Spelen deelnemen. Waar mogelijk wordt samengewerkt met het voortgezet onderwijs. Leerlingen zijn leuke teamcaptains!

Doel van het project is om van de buitenruimte een gezellige ontmoetingsplek te maken, het buitenspelen te stimuleren en jong en oud samen te brengen.

Een aantal edities van De Olympische Speeltuin Spelen vonden plaats in Rotterdam Alexander als onderdeel van Het Huis van Oosterflank. In 2019 werd de eerste Wintereditie gehouden in Rotterdam Noord. 
Links

Powerboat
zie www.powerboat-rotterdam.nl/olympische-speeltuin-spelen

Jantje Beton
zie www.jantjebeton.nl/pers/olympische-speeltuinspelen-in-rotterdamOpdrachtgever
Stichting Powerboat
zie http://www.powerboat-rotterdam.nl/


In samenwerking met:
Zomereditie Rotterdam Oost:
Bewoners, de bewonersorganisatie Oosterflank, Stichting Pameijer, Stichting Buurtwerk, Humanitas, GSR Rotterdam en basisscholen de Pionier en de Meridiaan


Wintereditie Rotterdam Noord:
Jantje Beton, Kinderdam BSO, Laurens Blijdorp, de basisscholen en het Vroesenpaviljoen.


Werkzaamheden:
Het bevorderen van participatie door het betrekken van scholen en ouderen, aanschrijven van de pers, uitvoering