Huis van Oosterflank

Foto 1 Burendag Oosterflank Powerboat Fotograaf Erno Wientjens Foto 2 Burendag Oosterflank Powerboat Fotograaf Erno Wientjens Foto 3 Burendag Oosterflank Powerboat Fotograaf Erno Wientjens

 


 

Het Huis van Oosterflank
Een thuis voor helden, symbolen en rituelen van Oosterflank.
In Oosterflank vertellen de parkbankjes en gebodsborden, de bordjes ‘wijk uit’, de dorre borders, en de letters 'HOME' in de vensterbank een verhaal. Het verhaal van Oosterflank is er een van goede bedoelingen en intenties, van rust en afwezigheid van prikkels. Maar ook een verhaal van onmacht, ontkoppeling en achterstand. De sociale cohesie is laag en mensen voelen zich onveilig.

Door het project Het Huis van Oosterflank willen we de sociale cohesie bevorderen. We willen de manier waarop bewoners naar hun omgeving kijken veranderen van ‘de wijk holt achteruit’ naar ‘dit is mooi mijn wijk.’ Het doel is om het thuisgevoel van bewoners te versterken en de buitenruimte tot ontmoetingsplek te maken. Om dit te bereiken wordt er gedurende een aantal jaar een aantal grote en kleinere projecten opgezet. Eén van die projecten is Festival Oost tijdens de landelijke Burendag.

Festival Oost
Samen bouwen aan je wijk
Muziek, spelletjes, samen bouwen, dat zijn de ingrediënten van Festival Oost. Samen met bewoners en organisaties uit de wijk komt dit project tot stand. Elke organisatie verzorgt een activiteit. Het is een gezellige middag voor het hele gezin. De bezoeker neemt bezit van de openbare ruimte en bouwt letterlijk mee aan een nieuw landschap. Tijdens het festival worden helden uit Rotterdam Oost geëerd, bezoekers worden gefêteerd en je kunt er de hele middag dansen. 
Links

Huis van Oosterflank
zie http://huisvanoosterflank.nl/


Opdrachtgever
Stichting Powerboat


Met medewerking van:
Theehuis Oost, Stichting Pameijer, Stichting Buurtwerk, Humanitas, Dock, Rafaël de Rivier kerk, snackbar De Evenaar en bewoners van Oosterflank.


Werkzaamheden:
(Mede) conceptontwikkeling, projectondersteuning programma & publiciteit